top of page
  • Writer's pictureארז רובינשטיין

איך עושים AB טסטינג לעיר שלמה עם Ai?



ברצלונה בונה עיר תאומה לתכנון העתיד בעזרת Ai🔮

כיום, רובכם עושים AB טסטינג בקמפיינים בדיגיטל. מכניסים מספר קריאייטיבים, בודקים מה עובד טוב יותר ושמים עליו את הז׳יטונים. החברות הרציניות יותר ממשיכות לבצע אופטימיזציה לכל אורך חיי הקמפיין. אבל יש בעיה אחת בשיטה הזו: הבדיקה נעשית בלייב על קהל רלבנטי ואמיתי, וזה פחות מתאים למקרים בהם כל טעות יכולה לעלות במיליונים, שלא לדבר על חיי אדם. ולכן, חברות הייטק רבות מפתחות שרת וירטואלי המשכפל את בסיס הנתונים של החברה, ועליו עושים בדיקות של שדרוגי תוכנה או שינויים בעמודי הנחיתה. רק לאחר שרואים שהכל זורם חלק במרחב הוירטואלי, מכניסים את השינויים לשרת הנתונים האמיתי.


וזה בדיוק מה שהעיר ברצלונה מנסה לייצר - עיר מראה דיגיטלית שתאסוף ותפענח את כל הנתונים (תנועה, אנרגיה, מסחר, מבנים, זיהום ועוד) בעזרת בינה מלאכותית. את מארה-נוסטרה4, הסופר-מחשב-על מהחזקים בעולם כבר יש לעיר. עכשיו הם רוצים שהוא ישמש כאוראקל בתקופת יוון הקדומה: הם ישאלו שאלות על העתיד והוא יספק תשובה מפורטת הנסמכת על דאטה: איך ישפיע על העיר סיום השיפוץ האינסופי של כנסיית סגראדה פאמילייה? האם רמזור נוסף ליד הקאמפ-נואו ישחרר לחץ או יגדיל פקקים? האם כדאי לבנות נמל תעופה נוסף? ואולי להפוך את הרמבלאס למדרחוב ללא תנועת רכבים? ואולי שווה להתנתק לגמרי מספרד ולהכריז על עצמאות חבל הבאסקים...? טוב, אולי קצת הגזמתי, אבל כל מה שקשור לעיר עצמה כנראה שיהיה אפשר לבדוק במרחב הוירטואלי ולקבל תשובה בהסתברות סטטיסטית גבוהה מאד.


אגב, זה לא קונספט חדש. עוד ב-1970 כאשר התפוצצו מיכלי החמצן במעבורת אפולו 13, המדענים של נאסא השתמשו בסימולטורים עליהם התאמנו האסטרונאוטים, הזינו לתוכם את הנתונים העדכניים וערכו ניסויים וירטואליים שעזרו להחזיר בשלום את הצוות.



*

בעקבות ההצלחה - נפתחה הרצאה פתוחה נוספת של ארז רובינשטיין בבית ציוני אמריקה. נותרו 20 כרטיסים אחרונים ולקוראי קריאייטיב פירסט יש 10% הנחה בלעדית עם קוד קופון creative1st

83 views

Комментарии


bottom of page