איך פיצחתי את טיקטוק תוך שבועיים?
בואו נודה על האמת, כגבר בומר, ניהול מקביל של פייסבוק ואינסטגרם גדול עליי. שלא לדבר על הלינקדין שלי שסובל מהזנחה פושעת ועל טוויטר מזמן שמתי x. אבל טיקטוק, טיקטוק תמיד הציק לי כי לא הצלחתי לפצח אותו. ולא שלא ניסיתי. צילמתי סרטים, השתתפתי במשחקים מטופשים וכלום. אבל לא ויתרתי. בניגוד לשאר הפלטפורמות, הקסם האמיתי של טיקטוק הוא שכמות העוקבים לא חשובה. אם הפלטפורמה תזהה שפוסט שלך מעורר עניין, השמיים הם הגבול. אז ביקשתי מהבנים שלי לעדכן אותי בכל טרנד חדש שהם מזהים. והנה, יום אחד שולח לי הבן16 טרנד סיפורי ai בתמונות שטרם עשה עלייה. גם חדש וגם טרם גוייר לעברית? דאבל בינגו!
וכך מצאתי את עצמי הראשון לעברת את הטרנד. הראשון קיבל 176 אלף צפיות. פוסט נוסף זכה ל-282 אלף צפיות, 33 אלף לייקים (מדד חשוב עוד יותר מצפיות) ותגובה מאחד הפרופילים הכי ויראליים בישראל. מאז היו עוד פוסטים מוצלחים ומוצלחים יותר, ותוך שבועיים עליתי מ-200 ל-4400 עוקבים והרגשתי שפיצחתי את הטיקטוק.
אז ישבתי וכתבתי את 5 המרכיבים העיקריים שלדעתי תרמו תרומה מכרעת להצלחה המהירה:
1. תרכבו על הגל
כולם יודעים שלרכוב על טרנד מצליח מביא בוסט חשיפה, אבל מסתבר שלהיות הראשון שמייבא טרנד מצליח בחו״ל זה בוסט כפול. ולכן, חשוב להיות עם האצבע על הפיד ולהיות הראשונים לזהות טרנדים חדשים.2. הטרנד בחו״ל הגיע עם טרק מאד ספציפי - הרקוויאם של מוצארט. והקפדתי להשתמש בו בכל הסרטונים שלי. רבות דובר על חשיבות בחירת המוסיקה בטיקטוק וגם פה זה הוכח כנכון - לא מחליפים שיר מנצח ולכל טרנד שיר משלו.
2. בחירת מוסיקה
כמו בכוכב נולד, לבחירה נכונה של שיר יש השפעה דרמטית על הצלחת הפוסט. וגם כאן יש טרנדים שחשוב להתחבר אליהם ושירים שהם ויראליים בטיקטוק. במקרה שלי, הטרנד בחו״ל הגיע עם הרקוויאם של מוצארט, והיה לי ברור שאני לא מחליף סוס מנצח.
3. שטיקים וטריקים
הבנים שלי לימדו אותי שגם בטיקטוק, קרוסלת תמונות עדיפה על וידאו: כל דפדוף זה אנגייג׳מנט וכך האלגוריתם מזהה שיש עניין ומעלה את הפוסט ל-ForYou, שזה היכל הקודש, קיר התהילה, הפנטזיה של כל טיקטוקר. אם הפוסט שלך מגיע ל-ForYou, זה כמו שלט באיילון. חשיפה פסיכית. וכפי שכבר ציינתי, היופי בטיקטוק הוא שלא צריך עוקבים כדי להגיע למאסות. הסרט הראשון שלי התפוצץ כשהיו לי כ-200 עוקבים בלבד.
4. מבוסס על סיפור אמיתי
גם כאן, קהל הגולשים מתחבר יותר לסיפורים אותנטים, אבל לא צריך להיצמד לעובדות בקנאות. כמעט כל סיפור שהעליתי היה מהונדס לאחור במידה מסויימת ושיפצרתי פרומפטים בדיעבד. הפוסט הכי מצליח שלי (424 אלף צפיות אנד קאונטינג) היה זה שהייתי בטוח שייכשל. הוא מתאר סיפור אמיתי של ״קרב״ עם הבינה במטרה להשיג את התמונה הרצויה, וכנראה שהמלחמה הוירטואלית הזו נגעה באנשים. אל תשאלו אותי למה. ועדיין, הוספתי ספייס יצירתי כדי שיהיה יותר מעניין ומצחיק.
5. טוק דה טוק אוב טיקטוק
כמו לכל פלטפורמה, לטיקטוק יש את הז׳רגון הייחודי לה. זה מתחיל עם האשטגים וממשיך את סלנג שמעולם לא הכרתי או מילים שהחליפו משמעות כמו: POV, סטוריטיים, אני בוכה דמעות ועוד. וככל שקראתי יותר תגובות, הרגשתי שאני לומד שפה חדשה פשוטו כמשמעו. בהמשך זה עזר לי לכתוב כותרות יותר מוצלחות לפוסטים שלי וגם להבין מה היה הטריגר שתפס אותם.
אם יש לכם עוד תובנות או עצות, אתם מוזמנים להגיב בטיקטוק שלי...
Comments