top of page

לפתוח את היחסים- המהלך החדש של נטפליקס

תמונת הסופר/ת: Meiran PachmanMeiran Pachman


לקראת חג האהבה, נטפליקס השיקה קמפיין המעודד זוגות "לפתוח את הקשר" – לא ברמה הרומנטית והמינית, אלא דווקא בכל הקשור להרגלי הצפייה שלהם. הרעיון: במקום להתפשר על תכנים משותפים, כל אחד מבני הזוג מוזמן לצפות במה שהוא רוצה, מתי ואיפה שהוא רוצה, תוך שיתוף חוויות חדשות אחד עם השני.




הקמפיין, שנוצר על ידי סוכנות הפרסום Isla מבואנוס איירס, מציג גישה משעשעת ומודרנית למערכות יחסים. המסר ברור – צפייה בנפרד לא בהכרח מרחיקה, אלא יכולה דווקא לחזק את הקשר על ידי יצירת נושאים חדשים לדיון וחוויות לשיתוף.


מתיאס יוזבי, המנהל הקריאייטיבי הראשי של הסוכנות, הסביר לאתר LBB Online:

"אנחנו יודעים שזה דורש אומץ, אבל זה רעיון ששווה לנסות. פתיחות יכולה להביא להרפתקאות חדשות ולחזק את הקשר. האם זה סיכון? אולי. אבל אם זה עובד, זה יכול לעשות לזוגיות רק טוב."


בואו נדבר רגע על פרובוקציות

בעולם שבו מותגים נזהרים מכל מילה שעלולה לעורר סערה, נטפליקס עושה בדיוק את ההפך – היא משחקת עם האש, אבל בקטע מחושב. הקמפיין החדש שלה, שעלה לחודש האהבה, מוכיח איך להשתמש בפרובוקציה רכה, אפילו עם רמיזות מיניות, מבלי לחצות את הקווים האדומים.


וזה לא מקרי. הפרובוקציה לא באה בשביל לעצבן או לעורר שערורייה – היא שם כדי למשוך תשומת לב, לגרום לקהל להישאר רגע ולחשוב, ואולי אפילו לחייך. וזה בדיוק המקום שבו רוב המותגים נכשלים: הם או מפחדים לשחק עם גבולות, או מתפרעים יותר מדי עד שהם מאבדים את המסר.


אז מה נטפליקס עשתה נכון – ומה אנחנו יכולים ללמוד מזה?


1. לשחק עם הציפיות של הקהל

בואו נהיה כנים, כשמותג אומר "לפתוח את הזוגיות", הראש שלנו ישר הולך לכיוון אחד. נטפליקס יודעת את זה – והיא משתמשת בזה לטובתה.

אבל רגע אחרי שהשוק הראשוני עובר, מגיע הטוויסט: הם בעצם מדברים על פתיחת החשבון – לא של הקשר, אלא של הפרופיל האישי. וזה בדיוק הסוד – לעורר עניין ואז להפוך את זה לבדיחה.


למה זה עובד? כי זה מחזיק אותך עוד שנייה עם המסר, כי זה שובב אבל לא גס, וכי זה נותן תחושת "ניצחתי את המשחק" כשאתה מבין את הכוונה האמיתית.


2. מיניות מרומזת – לא בוטה

נטפליקס לא מדברת על סקס – אבל כן נותנת לך לחשוב על זה לשנייה. וזה בדיוק ההבדל בין רמיזה שנונה להליכה רחוק מדי.

למה זה עובד? כי המוח שלנו משלים את החסר, בלי שהמותג צריך להיות ישיר או בוטה. זה נותן תחושת שובבות בלי לגרום לאף אחד להרגיש לא בנוח.


3. לגרום לצרכן להרגיש חכם

הקמפיין של נטפליקס לא מאכיל אותך בכפית – הוא גורם לך להבין לבד, ומי שמבין, מרגיש חכם. וזה משהו שמותגים גדולים עושים שוב ושוב.

למה זה עובד? כי כשמותג נותן לך "לגלות לבד" את הטוויסט, אתה מרגיש חלק מהבדיחה, ואתה מחייך – וזה מייצר חיבור רגשי אמיתי.


אז מתי פרובוקציה עובדת – ומתי היא מתפוצצת לך בפרצוף?

עובדת: כשזה חכם, קריאייטיבי ומעורר מחשבה. מתפוצצת: כשזה זול, ישיר מדי או גורם לאי נוחות.

עובדת: כשזה מתאים לערכים של המותג. מתפוצצת: כשזה סתם ניסיון למשוך תשומת לב שלא מחובר לאסטרטגיה.

עובדת: כשזה מעורר חיוך ושיחה. מתפוצצת: כשזה נתפס כמביך, מעליב או פשוט חסר פואנטה.


נטפליקס לא עשתה פה קמפיין זול או שערורייתי. היא שיחקה חכם עם גבולות ההומור והקריאייטיב, והוכיחה שוב שאם יודעים להשתמש בפרובוקציה כמו שצריך – היא יכולה להפוך את הקמפיין להרבה יותר חזק, מדובר וזכיר.

Kommentare


bottom of page